Op woensdag 24 mei was de tweede bijeenkomst van het Burgerberaad van de G1000Helvoirt. Deze bijeenkomst stond in het teken van kennis en inspiratie opdoen en het verder uitwerken van de voorstellen. Een kleurijke groep aan ‘inspiratoren’ deelde hun kennis met de deelnemers. De bijeenkomst biedt een goede dosis inspiratie voor het vraagstuk duurzaamheid in Helvoirt.

 

Aan het begin van de bijeenkomst stelden de ‘inspiratoren’ zich voor. Deze inspiratoren waren gevraagd om te vertellen over een onderwerp waar ze (praktijk)kennis van hadden. De deelnemers hadden bij de eerste bijeenkomst van het burgerberaad aangegeven waarover ze kennis wilden ontvangen – vervolgens heeft de organisatie daar mensen bij gezocht en uitgenodigd.

Deze inspiratoren waren aanwezig

Inspiratiecarrousel

In totaal waren er 11 inspiratoren aanwezig. De deelnemers kozen zelf bij welke inspirator ze aan tafel wilden zitten. In totaal waren er drie rondes van 25 minuten. Iedere deelnemer kon dus over verschillende onderwerpen kennis en informatie verzamelen. Na de vier rondes kregen de inspiratoren nog kort het woord om te vertellen over hun ervaringen. Na een bedankje van de G1000 gingen de inspiratoren naar huis.

Verder uitwerken van voorstellen

Het vervolg van de avond was voor de werkgroepen. Die gingen aan de slag met de nieuwe kennis en informatie die de deelnemers hadden opgedaan. Ook was er nog ruimte om de voorstellen verder uit te werken. De avond werd afgesloten met een borrel, waar nog veel werd nagepraat. We kijken terug op een informatie avond waar fijne en open gesprekken werden gevoerd over duurzaamheid. Daar willen we alle deelnemers en inspiratoren enorm voor bedanken!

Hoe gaan we verder?

Na deze eerste bijeenkomst zijn er nog twee bijeenkomsten binnen het Burgerberaad. De volgende is het Werkatelier waarin de deelnemers concrete voorstellen uitwerken. De G1000Helvoirt wordt afgesloten met de Burgerraad op zaterdag 24 juni. Daar bepalen de ruim 130 deelnemers welke voorstellen worden opgenomen in het Burgerakkoord. Dit Burgerakkoord wordt aangeboden aan alle partners van de G1000Helvoirt. Partners hebben beloofd de uitkomsten serieus te nemen. Dit betekent dat zij willen helpen de resultaten te realiseren. Of dat zij het zullen opnemen in beleid. Lukt dit niet dan zullen zij uitleggen waarom.