Het Burgerberaad G1000Helvoirt is over de helft. We zitten midden in de creatieve fase, het Burgerforum. Ongeveer 60 deelnemers doen mee aan deze tweede fase van het Burgerberaad. In twee bijeenkomsten werken zij in groepen de ideeën van de Burgertop uit tot concrete voorstellen. 

Het Werkatelier was op woensdag 7 juni. De deelnemers zijn toen bezig geweest om hun ideeën tot concrete voorstellen om te vormen. Ze kregen daarbij, als ze dat wilden, assistentie van een facilitator (iemand die het groepsgesprek begeleidt) of een ‘lezer’ (die kan helpen de voorstellen helder op papier te krijgen).

De deelnemers leggen nu de laatste hand aan hun voorstellen. Die worden op deze website gepubliceerd in de aanloop naar de Burgerraad. Hier kun je alvast een kijkje nemen.

De Burgerraad is op zaterdag 24 juni. Alle deelnemers aan het Burgerberaad nemen dan de voorstellen door, om er daarna over te stemmen. De voorstellen die door de meerderheid worden gesteund, komen in het Burgerakkoord. Wil je erbij zijn? Je kunt je aanmelden als toeschouwer.